5 theorie vragen rijbewijs B

Theorievraag 1:

Wanneer moet een aanhangwagen of aanhanger van een eigen kenteken zijn voorzien?
Als de toegestane maximummassa meer bedraagt dan:

  • 750 kg
  • 1500 kg
  • 1750 kg


Antwoord bij vraag 1: een aanhangwagen moeten eigen kenteken hebben als de maximaal toegestane massa meer bedraagt dan 750 kg. De maximaal toegestane massa bestaat uit het eigen vermogen van de aanhanger vermeerderd met het laadvermogen.

Theorievraag twee:

er zijn voertuigen met aan de achterkant markeringsborden met daarop schuine rode strepen op een geel vlak. Welke voertuigen zijn dat?

  • Opleggers
  • Vrachtauto's
  • Aanhangwagen

Antwoord bij vraag twee: de markeringsborden op aanhangers of aanhangwagen en opleggers bestaan uit een rechthoekig geel bord met daaromheen een rode rand.

Het zijn vrachtauto's met een toegestane maximum van meer dan 3500 kg die aan de achterkant rechthoekige markeringsborden moeten hebben met rode strepen op een gele achtergrond.

Theorievraag drie:

Het roken van wiet, hasj of andere softdrugs wordt in Nederland gedoogd. Mag iemand na het roken van hasj meteen in de auto stappen en gaan auto rijden?

Antwoord bij vraag drie: nee, het roken van soft drugs kan de rij vaardigheden negatief beïnvloeden. Het is dus niet toegestaan auto te rijden direct na het roken van een joint.

Theorievraag vier:

stel u wilt bagage meenemen. Stel u vindt het belangrijk dat het brandstofverbruik niet of nauwelijks toeneemt. Op welke wijze vervoert u bagage zonder dat het brandstofverbruik zal stijgen?

  • In de kofferruimte in de auto
  • Bovenop het dak op een imperiaal.


Antwoord: in de kofferruimte.

Theorievraag vijf:

Op een dag krijgt u pech met de auto. U staat met pech buiten de bebouwde kom en u laat slepen. Hoe kan u zich het beste laten slepen?
Via de autosnelweg lijkt de beste manier om u te laten slepen De provinciale wegen zijn echter beter dan autowegen of autosnelwegen om u te laten slepen.

Het antwoord bij theorievraag vijf:
op de autosnelweg moet u tenminste 60 km/h rijden. Het slepen van een auto bij hoge snelheden kan gevaarlijk zijn. Het is het meest verstandig indien u zo snel mogelijk van de snelweg afgaat naar een plaats om de auto te repareren, via de provinciale weg.