Goedkoop rijbewijs halen

Goedkoop rijbewijs halen

Het is altijd de vraag hoeveel je nu in werkelijkheid kwijt zult zijn aan het behalen van een rijbewijs. Daarop valt geen eenduidig antwoord te geven.

Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Aanbiedingen van rijschoolhouders zijn prachtig en mooi, maar in de werkelijkheid kom je bijna altijd duurder uit. De aangegeven prijs is niet per uur, de theorielessen en –examen vallen niet binnen de prijs, de kwantiteit kwaliteit verhouding is ver te zoeken, enzovoorts, enzovoorts!

Belangrijk is dat je je niet moet laten misleiden. Ga dan ook met je ouders en met de ervaringen van kennissen en vrienden in je achterhoofd op zoek naar een geschikte rijschoolhouder.

Zelfstandig theorie studie online doen!

Vaak wordt de theorie aangeleerd door lessen te volgen via een rijschoolhouder. Toch is dit niet strikt noodzakelijk. Bij het aanleren van de theorie wordt er sowieso al van je verwacht dat je aan zelf studie doet. De leerschool geeft je echter een leerboek, mogelijk met CD en online testen mee, en geeft in een korte wekelijkse les uitleg over waar je op moet letten. Deze dingen kun je tegenwoordig ook heel goed zelfstandig doen. Het internet biedt uitgebreide mogelijkheden om je de nodige kennis aan te leren (online theorieles is gratis, zo ook de online theorie examentoetsen).

Het theorie boek goedkoop op de kop tikken

Wil je wel het theorie boek in handen hebben, vrees niet. Bij de ANWB kun je voor een schappelijk prijsje de laatste versie van het boek krijgen. Zijn je ouders ANWB lid, dan laat je hen simpelweg dit boek aanschaffen omdat het extra bespaard. Let wel dat de ANWB op de site een aanvullend document heeft staan waarin wijzigingen op de gewoonlijke CBR theorie vragenlijst staan aangegeven. Zo slaag je eenvoudig en goedkoop voor je theorie examen zonder dat je voor verrassingen komt te staan. Let wel dat je op tijd een theorie examen dag zelfstandig vooraf bij het CBR vastlegt, zodat je zelfstandig naar deze belangrijke dag kunt toeleven.

Vergelijk van leerschool aanbieders

Tussen verschillende rijschool aanbieders kunnen aardige verschillen zitten. Ga daarbij secuur te werk, vergelijk prijzen en vraag kennissen en vrienden wat hun ervaringen zijn geweest met bepaalde rijschoolhouders. Je wilt namelijk kwalitatief goede lessen tegen een mooie prijs. Een rijschoolhouder zal je na een intake les aangeven hoeveel tijd ze denken dat jij nodig hebt om de praktijk onder de knie te krijgen. Vaak is het zo dat je zondermeer duurder uitvalt dan dat ik in de aanbieding stond. Houdt er ook rekening mee dat je meer lessen nodig hebt dan dat de rijschoolhouder in eerste instantie aangaf. Let daarbij tevens op de duur van een rijles, is de prijs per uur of zoals vaak gebeurd per 45 of 50 minuten. Al met al een dure grap. Goedkope aanbiedingen zijn mogelijk een lokkertje om je binnen te halen. Wees dus kritisch in waarmee je begint! Laat je ouders dan ook meebeslissen en laat je gezamenlijk informeren door kennissen en vrienden.

Goedkoop is duurkoop!

Stel dat je per week slecht één of twee lessen van een uur krijgt. In dat uurtje leer je relatief weinig. En voordat de volgende les begint, ben je sommige praktische zaken alweer vergeten. Dit betekent dat je relatief ook veel meer lessen nodig zult hebben om het gewenste niveau te halen. Bovendien loop je de kans door te snel te besluiten om een praktijk examen te doen, zonder dat je afdoende behendigheid hebt. Er bestaat dan een goede kans dat je het examen niet haalt en daarmee wordt je extra onzeker van je zaak. De rijschoolhouder zal je proberen om zo snel als mogelijk het tweede examen te laten doen, met als kans dat je deze “gratis” praktijk examen eveneens on-succesvol afrond. Tja, dan wordt het een dure zaak. Zeker in de wereld van rijschoolhouders geldt dat goedkoop mogelijk duurkoop is.