Praktijk brommer rijbewijs

Rijbewijs halen voor uw brommer

Wanneer u in Nederland de leeftijd van 16 jaar hebt bereikt mag u van de wet rijden op een brommer. Echter is hiervoor wel een rijbewijs nodig wat u dus eerst dient te behalen.

Het behalen van een brommerrijbewijs doet u bij het CBR, wat staat voor het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Wanneer u eenmaal een brommer rijbewijs hebt gehaald is dit uw hele leven lang geldig.

Daarnaast is dit rijbewijs ook geldig voor een brommobiel en een snorfiets. Wanneer u al een rijbewijs heeft voor uw auto of voor uw motor dan hoeft u geen brommer rijbewijs te halen om brommer te mogen rijden.

Praktijk rijbewijs voor uw brommer

Vroeger bestond het halen van een brommer rijbewijs enkel uit een theorie gedeelte. Binnenkort komt daar verandering in en moet men ook een praktijk gedeelte afleggen voordat men een brommer rijbewijs krijgt. Vanaf 1 Maart 2010 is dit namelijk verplicht. Dit heeft te maken met de veiligheid op de weg te verbeteren aangezien zonder praktijk examen mensen vaak met relatief weinig rijervaring de weg op gaan.

Veiligheid op straat

Het garanderen van de veiligheid op de weg is een van de zaken waar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen zich mee bezig houdt naast het verstrekken van rijbewijzen. Daarom gaat binnenkort de nieuwe wet in dat naast een theorie examen ook een praktijk examen moet worden afgelegd voordat men recht heeft op een brommer rijbewijs.

Ook voor een praktijk examen voor uw brommer geldt overigens dat u deze niet hoeft af te leggen wanneer u reeds in het bezit bent van een autorijbewijs of een motorrijbewijs. Dit heeft te maken met de ruime hoeveelheid aan rijervaring die u in dat geval al opgedaan hebt als auto- danwel motorcoureur.

Rijlessen als voorbereiding op uw praktijk examen

Wanneer u vanaf 1 maart 2010 verplicht bent om een praktijk examen af te leggen voor uw bromfiets kunt u zich daar natuurlijk ook op voorbereiden. Zo is het mogelijk om brommer rijlessen te nemen bij een plaatselijke rijschool. Vaak heeft u slechts enkele rijlessen nodig om voldoende ervaring op te doen om het praktijk examen te halen.

Rijden zonder brommer certificaat

U hoeft tijdens deze praktijk lessen overigens nog niet in het bezit te zijn van uw theorie certificaat voor de brommer.

U hebt geen rechten om deze pagina te bewerken om de volgende reden:

De gevraagde handeling is voorbehouden aan gebruikers in de groep gebruikers.

U kunt de brontekst van deze pagina bekijken en kopiƫren:

Ga naar Praktijk brommer rijbewijs.

Teruggeplaatst van "http://snel-rijbewijs-halen.nl/Praktijk_brommer_rijbewijs"