Rij instructeur opleiding

Inhoud

Rijinstructeur opleiding

Heeft u altijd al voor uw werk op de weg willen zitten? En daarbij ook mensen iets willen leren? Dan zou u kunnen overwegen om rijinstructeur te worden, waarbij u veel op de weg zit en mensen kennis van het rijden bijbrengt. Indeling opleiding

Om mensen het autorijden te leren moet u zelf natuurlijk eerst een opleiding volgen om dit te mogen en te kunnen. De opleiding is als het ware opgedeeld in verschillende fasen, namelijk:

  • Verkeersdeelname
  • Didactische voorwaarden
  • Praktijkstage

Voor de eerste twee onderdelen moet u een theoretisch examen afleggen en voor de praktijkstage moet u uiteraard de weg op.

Verkeersdeelname

Het examen over de verkeersdeelname kunt u enigszins zien als het opnieuw halen van uw rijbewijs. De vragen in dit examen gaan namelijk over de verkeerswetten en de bestaande verkeersregels, maar daarnaast gaat het ook over de verantwoordelijkheden die je krijgt als rijinstructeur. Verantwoordelijkheden zoals rijden als eerste of tweede bestuurder. Naast het theoretische examen dat u voor onderdeel moet afleggen moet u ook een rijvaardigheidstest doen. Het zou natuurlijk van de zotte zijn als u zelf een gevaarlijke rijder bent terwijl u het anderen zou moeten bijbrengen!

Didactische voorwaarden

Het tweede onderdeel is in zijn geheel een theoretisch onderdeel. Het gaat hier dan ook vooral om de lesmethoden die gehanteerd moeten worden als rijinstructeur. Dit onderdeel bestaat uit twee theorie-examens. De eerste gaat bijvoorbeeld over het uiteindelijk zelf een lesplanning kunnen maken voor uw verschillende studenten. Bij het tweede theorie-examen wordt de lesuitvoering getoetst en geëvalueerd.

Praktijkstage

Mocht u deze twee examens hebben afgelegd en hebben gehaald bent u klaar voor het laatste onderdeel van de opleiding: de praktijkstage. Voor deze praktijkstagen moet u minstens 40 uur lang een student opleiden voor een bestaande rijschool in het bijzijn van een gecertificeerde stagedocent van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). Als u deze stage met succes heeft afgerond wacht alleen nog de beoordeling van een examinator van het Innovam Branche Kwalificatie Instituut (IBKI).

Ben jij geslaagd als instructeur? Dan kan jij mensen gaan helpen met het behalen van:

Na de opleiding

Mocht u zijn geslaagd als rijinstructeur kunt u beginnen met het instrueren van nieuwe bestuurders bij een bestaand rijschool of wellicht wilt u uw rijlessen geven op uw eigen nieuwe autorijschool. Al met al is rijinstructeur één van de leukere beroepen waarbij je veel je eigen tijd in kunt delen en veel met mensen om gaat.

U hebt geen rechten om deze pagina te bewerken om de volgende reden:

De gevraagde handeling is voorbehouden aan gebruikers in de groep gebruikers.

U kunt de brontekst van deze pagina bekijken en kopiëren:

Ga naar Rij instructeur opleiding.

Teruggeplaatst van "http://snel-rijbewijs-halen.nl/Rij_instructeur_opleiding"