Rijbewijs B voor auto snel halen

Een rijbewijs voor uw auto

Wanneer u een auto wilt aanschaffen en hiermee op de weg wilt rijden dan moet u hiervoor een rijbewijs hebben. Een rijbewijs kunt u halen bij het CBR, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Een rijbewijs is doorgaans voor 10 jaar geldig waarna u het gewoon kunt verlengen. Hiervoor hoeft u niet een nieuw examen te doen. Het rijbewijs halen bestaat uit twee onderdelen:

Theorie-examen halen voor uw rijbewijs

Voordat men kan beginnen aan het praktijkexamen moet men eerst het theorie-examen halen. Het theorie-examen van een rijbewijs bestaat uit een aantal vragen die betrekking hebben op verkeerssituaties die men kan tegenkomen wanneer met auto rijdt. Over het algemeen bestaat het theorie-examen uit de onderdelen die hieronder staan vermeld.

Meerkeuze vragen

  • 25 vragen over gevaarherkenning
  • 30 vragen over verkeersregels
  • 10 vragen over verkeersinzicht

Over het algemeen zijn het ja/nee vragen of meerkeuze vragen. U kunt zich eenvoudig voorbereiden op het theorie-examen door de theorie tot u te nemen. Hiervoor zijn boekjes beschikbaar met daarin de verkeersregels en de verkeersborden. Wanneer u deze boekjes goed bestudeerd moet het theorie-examen doorgaans geen probleem zijn.

Praktijkexamen halen voor uw rijbewijs

Wanneer u het theorie-examen hebt gehaald dan kunt u overgaan tot het praktijkexamen. Hierbij volgt u eerst een aantal rijlessen bij een rijschool en wanneer de rij-instructeur vindt dat u voldoende rijlessen hebt gehad om het praktijkexamen succesvol af te leggen dan kunt u een praktijkexamen aanvragen.

Belangrijkste onderdelen examen

Het praktijk examen focust op een aantal onderdelen, te weten:

  • Kijkgedrag
  • Voorrang verlenen
  • Algemeen inzicht
  • Beheersing van de auto

Aan het einde van het praktijkexamen krijgt u doorgaans direct de uitslag te horen en wanneer u het praktijkexamen hebt gehaald dan kunt u bij uw plaatselijke gemeente uw rijbewijs ophalen. Ook wordt je verklaring van rijvaardigheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register, het CRB.