Rijschool Delft

Rijschool Delft

Je bent jong en je wilt vrijheid hebben om in Delft zelfstandig te kunnen rondrijden, ga dan voor een rijbewijs naar een erkende rijschoolhouder bij jou in de buurt. Indien je nu een scooter-, auto- of motor rijbewijs wilt hebben, neem daarvoor dan ook rijlessen bij een erkende rijschoolhouder in Delft.

In het volgen van rijlessen heb je uiteraard de keus uit wekelijks een les te volgen, lessen te volgen binnen een aangeboden pakket of een spoedcursus waarbij je in een stoomcursus van 10 dagen in een sneltreinvaart de vaardigheden van het rijden onder de knie krijgt.

Autorijbewijs

Zodra je 18 jaar bent geworden mag je officieel je autorijbewijs halen. Daartoe kun je op je 17e jaar theorielessen volgen en kun je theorie examen afleggen zodra je 18 jaar bent. Direct daarna kun je dan ook beginnen met het volgen van autolessen. Ga daartoe dan ook op zoek naar een erkende rijschoolhouder in regio Delft. Vergelijk dan ook meerdere rijschoolhouders met elkaar en vraag je ouders en/ of kennissen naar hun ervaringen. Neem je dan lessen per uur of ga je binnen een pakket lessen nemen. Er zijn dan ook nogal wat verschillen. Zodra je rijschool docent denkt dat je klaar bent, kun je bij het CBR een praktijk examen afleggen.

Motor rijbewijs

Lekker hangen in de bocht en je snel kunnen verplaatsen doe je met een motor. Daarvoor heb je een rijbewijs A nodig. Bij de motorlessen wordt in belangrijke mate ingegaan op jouw kwetsbare positie als motorrijder in het verkeer. Behendig besturen van je motor is dan ook een begin vereiste met goed inzicht in het verkeer en verkeerssituatie. Tijdens de cursus wordt expliciet ingegaan op motor behendigheid en hoe je naar het overige verkeer kijkt. Het praktijk examen motor rijbewijs bestaat dan ook uit twee delen. Bij het eerste deel moet je jouw behendigheid en stuurkunsten aantonen, waarna je ook op de openbare weg de stuurkunsten moet aantonen tussen het overige verkeer.

Beroepschauffeur

Het besturen van een groot voertuig als vrachtwagen en bus vergt een grote mate van nauwkeurigheid, oplettendheid en bedrevenheid. Bestuur je een vrachtwagen meer dan 12 uur per week of bestuur je een bus met 8 passagiers inclusief jezelf, dan dien je eveneens een code vakbekwaamheid te hebben. De vakbekwaamheid van de vrachtwagen chauffeur is meer gerelateerd aan het vervoer van mogelijk grote, zware en dure lading terwijl de vakbekwaamheid bus chauffeur meer ingaat op hoe je met mensen om moet gaan, hoe je gedegen een grote bus in het overige verkeer manoeuvreert enzovoorts. Zit je graag op de weg en ga je graag met mensen om dan is beroepschauffeur mogelijk iets voor jou!

Spoedcursus rijbewijs

Ook kun je in Delft bij verschillende rijscholen een spoedcursus rijbewijs doen. Daarbij wordt je in een 10 dagen klaargestoomd middels dagelijks 4 uur durende lessen. Voordeel is dat je snel handigheid verkrijgt in het besturen van de auto zodat je meer kunt concentreren op kijkgedrag en verkeerssituatie anticipatie. Het besturen van de auto is dan meer een automatische handeling geworden. Zodra je dan ook de spoedcursus hebt gedaan ben je binnen 10 dagen klaar om het praktijk examen af te nemen. Slaag je dan kun je vlak na je 18e verjaardag al een rijbewijs auto op zak hebben.

2toDrive

Bij wijze van proef wordt er vanaf november 2011 het project 2toDrive opgestart waarmee je als 17 jarige een rijbewijs auto kunt behalen. Zodra je 16 jaar bent geworden kun je je in laten schrijven voor het theorie examen autorijbewijs. Heb je dan het theorie certificaat binnen dan kun je met 16,5 jaar al met het nemen van autorijlessen beginnen. Vanaf november 2011 zullen we het 2toDrive dan ook jou aanbieden bij jouw Delftse rijschoolhouder. Zodra je na je rijlessen het praktijk examen hebt gehaald, heb je het autorijbewijs op zak. Van je 17e jaar tot je 18e jaar mag je dan al de weg op, echter onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Het doel daarbij is dat je na het behalen van je rijbewijs nog een jaar lang instructies krijgt van je begeleider, zodat je op je 18e jaar compleet bent voorbereid om goed zelfstandig auto te rijden.