Scooter rijbewijs kosten

Scooter rijbewijs kosten

Je bent jong en je wilt vrij op de weg zijn, het behalen van een scooter rijbewijs biedt jou dan ook uitkomst. Met een scooter rijd je namelijk zelfstandig naar je vrienden en ben je niet meer afhankelijk van je ouders. Ook ben je niet moe meer van dat gefietst.

Een scooter geeft je zoveel vrijheid. Om het scooter rijbewijs te behalen moet je theorie en praktijk lessen volgen bij een rijschool houder. Uiteraard zijn daar kosten aan verbonden. Je kunt er dan ook voor kiezen om zelf met je ouders de theorie te leren of dit te doen via een rijschool houder.

Heb je het theorie certificaat scooter op zak dan mag je beginnen met lessen scooter. Zodra je zestien bent kan ook jij in het bezit zijn van een scooter rijbewijs, en rijdt je stoer naar je vrienden.

Kosten theorie examen

Voordat je het praktijk examen mag afleggen moet je uiteraard eerst het theoretische deel afleggen. Zodra je vijftieneneenhalf jaar bent kun je bij het CBR een theorie examen afleggen. Daartoe dien je uiteraard eest theorie lessen te nemen bij een leerschool, en dien je middels zelfstudie de theorie eigen worden. Zodra je de theorie voldoende eigen hebt gemaakt kun je een theorie examen afleggen. Daartoe kun je vooraf reeds een examendag vastleggen. Per 2011 bedragen de kosten van het theorie examen AM klassikaal €33,50 en individueel €37,00. Deze kosten dien je direct te betalen via de online reservering. Dit kun je zelf doen of je rijschoolhouder doet dit voor je.

Kosten praktijk examen

Zodra je het theorie certificaat scooter hebt behaald, kun je beginnen met lessen. Praktijk lessen worden gegeven door een rijschool houder, veelal bij jou in de buurt. Gewoonlijk wordt aangenomen dat iedere leerling na vier lessen voldoende rijvaardigheid en genoeg inzicht in het verkeer heeft om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Zodra je de zestiende leeftijd hebt mag je het praktijk examen scooter afleggen bij het CBR. Voor het afleggen van het praktijk examen scooter ben je €95,70 kwijt. Uiteraard is dit exclusief de kosten voor het nemen van lessen bij een rijschool houder en de reserveringskosten die de rijschoolhouder eveneens in rekening brengt.

Rijschool pakket kosten

Veelal wordt door een rijschool houder een pakket aangeboden voor theorie- en praktijk lessen in combinatie met het afleggen van het praktijk examen. Ga dan ook voor een vergelijk tussen verschillende rijscholen met je ouders vergelijken. Gewoonlijk kost het pakket praktijk lessen en examen tezamen rond de €400, echter dit is uiteraard afhankelijk van hoeveel lessen je werkelijk nodig hebt. Ga dan ook met je ouders rijschool houders vergelijken. Veelal hanteren verschillende aanbieders van scooter rijlessen verschillende prijzen. Let wel dat je een rijschool houder neemt waar je kwalitatief goed wordt onderwezen in de theorie en praktijk lessen. Jouw vrienden hebben mogelijk al een scooter rijbewijs op zak, vraag hen dan ook om hun mening omtrent bepaalde rijscholen.

Scooter rijbewijs op zak

Zodra je zowel het theorie als praktijk examen hebt gehaald, dan gefeliciteerd. Je hebt nu het recht om een scooter te berijden. Daartoe moet je eerst nog wel met je ouders naar het gemeente huis om je scooter rijbewijs af te halen. Dit rijbewijs AM is na het behalen dan ook je gehele leven geldig, waarna je dus ook niet weer terug hoeft naar de gemeente om het scooter rijbewijs te verlengen. Lekker makkelijk dus. Met je zestiende jaar heb je dus al een scooter rijbewijs op zak.