Snelcursus rijbewijs

Snelcursus Rijbewijs

Als jongere wil je graag vrijheid hebben en dus grijp je de mogelijkheid zondermeer aan om je auto rijbewijs via een snelcursus te behalen. Niet meer wachten totdat je ouders je weg brengen, je stapt nu zelf zo in de auto en rijdt daarheen waar je maar wilt.

Zelfstandigheid dat is waar het je omgaat, en dat wil je zo snel als mogelijk hebben. Een snelcursus rijbewijs B biedt dan ook deze mogelijkheid. Hoe werkt dit nu en welke minimale leeftijd is benodigd?

Auto rijden is namelijk geen kinderspel, echter een serieuze aangelegenheid waarbij je gemotiveerd, geconcentreerd met een goed reactie- en anticipatie vermogen de weg opgaat.

Snelcursus rijbewijs de theorie

Om één en ander snel te laten verlopen is het verstandig dat je voordat je achttien jaar wordt reeds theorie lessen rijbewijs B op te nemen. Bij een leerschool krijg je vaak in een compleet pakket de snelcursus praktijk en theorie om zo de kosten te beperken. Voordat je achttien jaar wordt kun je dan ook (eventueel via de leerschool) een dag reserveren wanneer het theorie examen bij het CBR wilt afnemen. Je kunt dan bijvoorbeeld op je achttiende verjaardag je theorie certificaat halen, zodat je de volgende dag reeds met de praktijk lessen kunt beginnen. Je kunt dan eveneens een praktijk examendag vooraf vastleggen, afhankelijk van de duur van de snelcursus.

Snelcursus rijbewijs de praktijk lessen

Heb je het theorie certificaat rijbewijs op zak dan kun je lessen snelcursus rijbewijs volgen. In een stoomcursus van gewoonlijk tien dagen krijg je met je eigen rij docent per dag een vier uur durende intensieve begeleiding in het effectief aanleren van het behendig besturen van de auto. Omdat je aaneengesloten dagen leert, vergeet je reeds gedane handelingen niet. Eerder is het zo dat je kennis omtrent het behendig besturen van een auto sneller en beter oppikt. Vertrouwen in je rijvaardigheid, letten op verkeersborden, letten op het overige verkeer middels de spiegels en op verkeer anticiperen. In een snelcursus rijvaardigheid krijg je dit snel onder de knie en zie je met vertrouwen het praktijk examen tegemoet.

Snelcursus rijbewijs het praktijk examen

Onafhankelijk van hoe je de rijvaardigheid hebt aangeleerd via normale lessen of via een snelcursus, iedereen moet dezelfde praktijk examen afleggen. Middels de snelcursus heb je veel geleerd in een korte periode, en nu is de tijd aangebroken om deze capaciteiten werkelijk te testen door het afleggen van het praktijk examen bij het CBR. Letten op de positie van de auto ten opzichte van het overige verkeer, inschatten van verkeersomstandigheden, je manoeuvrebiliteit, letten op je snelheid enzovoorts zijn belangrijke ijkpunten voor de examinator. Door de snelcursus heb je veel geleerd en kun je snel handelen en nadenken bij het praktijk examen. Zodra je terug komt op het CBR terrein vertelt de examinator je reeds wat je goed en minder goed hebt gedaan, waarna zijn eindoordeel wordt geveld. Gefeliciteerd, je bent geslaagd!

Wat zijn de voordelen van een snelcursus rijbewijs?

Je leert elke dag meerdere uren achter elkaar, met verschillende dagen aaneengesloten. Daarmee behoud je de opgedane kennis, en dus kan in een volgende dag nieuwe handelingen je worden aangeleerd. De snelheid waarmee je leert is dus erg hoog en je wordt dus letterlijk klaargestoomd. Opzich is het leren per week per uur ook goed, echter de effectiviteit daarbij ligt veel lager. Nadat je de snelcursus hebt gevolgd is het van belang zo snel als mogelijk een examendag vast gelegd te hebben, zodat je daar naar toe kunt leven. Tegen die tijd is je rijvaardigheid en vertrouwen in je eigen kunnen dermate gegroeid dat je gegarandeerd zult slagen.