Theorie rijbewijs A voor motor

Uw theorie halen voor uw motor

Wanneer u een rijbewijs wilt gaan halen voor een motor dan zal dit bestaan uit twee onderdelen, te weten het theorie-examen en het praktijkexamen. Wanneer men deel wil nemen aan het praktijkexamen zal men echter al in het bezit moeten zijn van een theorie-certificaat dus dit is zeker niet onbelangrijk. Het hebben van het rijbewijs B voor de personenauto heeft hier verder geen invloed op, wat inhoudt dat ook in dat geval men nog steeds een apart theorie-certificaat voor de motor moet halen.

Het theorie-examen voor uw motorrijbewijs

Men kan het theorie-examen voor het motorrijbewijs doen wanneer men 18 jaar of ouder is. U kunt overigens de examendatum al enkele maanden voor uw 18e reserveren. U moet het theorie-examen gehaald hebben voordat u uberhaubt mag beginnen aan uw praktijklessen. Dit is dus anders dan het normale rijbewijs waar u wel mag lessen zonder dat u reeds uw theorie-certificaat heeft gehaald.

Het theorie-examen voor uw motorrijbewijs duurt ongeveer drie kwartier. Het bestaat uit ja/nee- en meerkeuzevragen waarin u wordt getest op de volgende zaken:

  • Verkeersinzicht
  • Verkeersregels
  • Gevaarherkenning

Voldoende theoretische kennis

Wanneer men denkt over voldoende kennis te beschikken om het theorie-examen te kunnen doen dan kan men dit examen reserveren. Houdt er rekening mee dat u voor het examen de volgende zaken meeneemt:

  • Geldig identiteitsbewijs
  • Goede pasfoto

Voorbereiden voor het theorie-examen

U kunt de theorie voor uw examen individueel of in groepsverband voorbereiden, wat u het beste past. Wanneer u het individueel doet heeft u meer vrijheid en kiest u zelf de tijd en de inspanning die u erin steekt. Wanneer u het in groepsverband doet zit u waarschijnlijk vast aan bepaalde uren maar heeft u ook meer mensen om de stof mee te bespreken.

Theorie boeken kopen helpt echt

U kunt de theorieboeken kopen bij de uitgevers van verkeersmiddelen maar vaak ook bij uw rijschool of een boekhandel.